Gözlerimiz en önemli duyu organlarımızdan bir tanesi. Hayatın renklerini görmemizi sağlayan organımızı koruma görevi de göz çevremize ait. Günlük hayatta sevinçlerimiz, heyecanımız, üzüntümüzün etkisiyle yaptığımız tüm mimik ve hareketler göz çevremizi etkiler. Bununla birlikte zamanla göz kapaklarımızda yaşlanmanın etkisiyle sarkmalar oluşur. Göz kapağı derimizin incelip sarkmasıyla birlikte gözlerimize yaşlı ve yorgun bir ifade yerleşir. Göz çevresindeki yaşlanma belirtileri tüm yüz ifademizi etkiler. 

GÖZ ESTETİĞİ GÖZ HASTANESİNDE YAPILIR!
Günümüzde genç, dinamik ve estetik bir görünüme sahip olma isteği birçok kişiyi göz kapağı operasyonlarına yönlendiriyor. Konusunda uzman olmayan kişilerce gerçekleştirilen uygulamalar istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor.

Kudret Göz İstanbul Başhekimi Op. Dr. Nail SÖNMEZ göz kapağı estetiğinin uzmanlarca yapılması gerektiğini şu sözlerle belirtti: ''Göz kapağı estetiği ameliyatının göz kapağı anatomisini iyi bilen doktorlar tarafından yapılması gerekir çünkü göz kapağında yaklaşık birkaç mm’lik bir alanda göz kapağını kaldıran ve kapatan kas, yağ dokuları, göz yaşı bezi, gözü hareket ettiren kaslar gibi birbirinden önemli dokular bulunur bu nedenle de alanında uzman kişiler tarafından yapılması görme sağlığı açısından oldukça önemlidir. Özellikle uzmanlık gerektiren alt göz kapağına yapılan müdahalelerde yeterli tecrübenin olmaması olası yan etki riskini arttırır.  Zamanı durdurmamız mümkün değil ama yaşlanma belirtilerini güncel estetik teknikleri ile geriye döndürebilmek mümkün. Göz çevresi ameliyatından sonra daha etkileyici gözler, daha sağlıklı ve daha genç bir görünüme sahip olabilirsiniz.''

20 DAKİKADA 20 YAŞ GENÇ GÖRÜNÜN!
 Göz çevresi estetiği, sarkmış cilt dokusu ve varsa torbalanmaya neden olan yağ dokusu kısmen çıkartılıp, onarılarak daha sağlıklı ve estetik görünüme kavuşur.
Kudret Göz İstanbul Başhekimi Op. Dr. Nail SÖNMEZ göz kapağı estetiğinin uygulanması ile ilgili: ''Ameliyat her göz kapağı için 20 dakika sürer. Lokal anesteziyle kapaklar uyuşturulur. Göz kapağı ameliyatından sonra ilk gün doktorunuzun önerdiği aralıklarla soğuk kompres uygulanır.  Antibiyotikli damla ve merhem tedavisi ile 1 hafta içinde hasta günlük hayatına döner. Hastalar hastanede yatmalarına gerek kalmadan evlerine dönebilir.'' dedi.

Unutmayın, bu blog yazıları sadece bilgilendirme amacı taşımaktadır. Eğer tıbbi bir endişeniz veya sorunuz bulunuyorsa, lütfen bir doktora danışınız.