Kornea Tedavileri
Kornea tedavileri göz sağlığı alanında çeşitli yöntemlerle gerçekleştirilir. Bu tedaviler arasında kornea nakli, kornea dokusunu değiştirmeyi içeren cerrahi işlemler, kornea yüzeyindeki düzensizlikleri düzeltmek için yapılan müdahaleler ve kornea hastalıklarını iyileştirmek için kullanılan çeşitli teknikler bulunur.
Konjonktiva
Konjonktiva gözün beyaz kısmını (sklera) ve göz kapaklarının iç kısmını kaplayan ince, şeffaf bir zardır. Gözün nemlenmesine, enfeksiyonlardan korunmasına ve dış etkenlerden korunmasına yardımcı olur. Konjonktiva iltihaplandığında konjonktivit olarak adlandırılan bir durum ortaya çıkar.
Konjonktiva ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Mikrokornea
Mikrokornea normal ölçülü bir göz küresinde korneanın yatay çapının 10 mm'den küçük olması durumudur. Kornea, gözün ön kısmında bulunan ve ışığın kırılmasını sağlayarak net görmeyi mümkün kılan şeffaf bir kubbedir.
Mikrokornea ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Keratit
Keratit gözün ön kısmında yer alan ve şeffaf kubbe şeklindeki kornea tabakasının iltihaplanmasıdır. Kornea, ışığın göze girmesine ve net bir şekilde görmemize olanak tanıyan önemli bir doku tabakasıdır.
Keratit ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Kornea ve Hastalıkları
Kornea, gözün ön kısmında bulunan ve şeffaf kubbe şeklindeki bir organdır. Işığın göze girmesini ve retinaya odaklanmasını sağlayarak net görmemizi mümkün kılar. Kornea, sadece ışığın geçişini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda gözün şeklini korumaya ve enfeksiyonlardan korunmasına da yardımcı olur.
Kornea ve Hastalıkları ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Keratokonus
Keratokonus Gözün en ön tabakasını kornea adı verilen saydam tabaka oluşturur. Kornea tabakası cisimleri net olarak görebilmemizi sağlaması ve gözün kırma derecesini belirlemesi açısından önemlidir. Kornea normalde belirli bir bombeliğe sahiptir, ancak keratokonus hastalarında bu bombelik giderek artar ve kornea öne doğru sarkar. Korneanın keratokonus hastalarındaki gibi öne doğru bombeleşmesindeki artış sonucu astigmat meydana gelir. Keratokonus hastalarında meydana gelen astigmat, göz korneanın tamamında simetrik olmadığı için kontakt lens ya da gözlükle tam düzeltilemez ve hastaların hayat kalitesi düşer, görme kalitesi ileri derecede etkilenebilir.
Keratokonus ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Korneal Ring İmplantasyonu
Korneal Ring İmplantasyonu Korneal halkalar keratokonus hastaları için geliştirilen en güvenilir tedavi yöntemlerinden birisidir. Bu tedavide yarım daire şeklindeki saydam küçük halkalar kornea içine yerleştirilir. Bu halkalar göze Femtosecond lazer ile tünel açılarak yerleştirildiğinden hem çok kısa sürede tamamlanır, hem de işlem sırasında herhangi bir komplikasyon oluşmaz. Bu halkalar dışarıdan bakıldığında fark edilmez ve en önemlisi kontakt lens gibi gözde olduğu hissedilmez bu yüzden hasta için çok konforludur. İstenildiği zaman ancak doktor tarafından çıkarılabilen halkalar, görme merkezine yerleştirilmediği için görmeyi etkileyecek herhangi bir kalıcı iz bırakmaz.
Korneal Ring İmplantasyonu ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Crosslinking
Crosslinking Keratokonus tedavisinde göze dokunulmadan sadece ışın gönderilerek uygulanan tek tedavi yöntemi crosslinking tedavisidir. Bu tedavi yönteminde herhangi bir kesi ya da enjeksiyon yoktur. Keratokonus hastalarında zayıf olan ve öne doğru sarkmış kornea tabakasına, riboflavin damlatıldıktan sonra yaklaşık yarım saat kadar UV-A ışını gönderilir. Bu tedavi sonrasında kornea tabakasındaki çapraz bağlar güçlendirilir. Gözlük numarasında artış ile başvuran keratokonus hastalarında, crosslinking sonrasında artmanın durması hedeflenir.
Crosslinking ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Kornea Tedavisi Fiyatı Ne Kadar?
Kornea tedavisi fiyatı altta yatan nedene ve yapılacak operasyona bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Uzman göz doktorumuzun detaylı muayene sonucunda lense bağlı oluşturacağı tedavi planı kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.
Randevu ve fiyat bilgisi almak için lütfen tıklayınız.Yukarıda yazılanlar bilgilendirme amaçlıdır. Eğer tıbbi bir endişeniz veya sorunuz varsa lütfen göz doktorlarımızdan randevu alınız.