Göz Lazer Tedavileri

HIZLI RANDEVU FORMU

Lütfen "Ben robot değilim" işaretleyin.
Göz Lazer Tedavileri
Opr. Dr. Nail Sönmez
26 Ocak 2025
54545 Görüntülenme
İçindekiler

Göz Lazer Ameliyatı Nedir?

Göz lazer tedavileri halk arasında göz çizdirme olarak da bilinen lazer göz ameliyatı, saydam tabaka olan korneanın lazer ışınıyla yeniden şekillendirilmesi işlemidir. Bu yöntem, miyop, astigmatizma ve hipermetrop gibi belirli görme sorunlarını düzeltmek için kullanılır. Bu sayede hasta, daha keskin görüş ve doğru odaklanma elde eder.

Göz lazer tedavi yöntemlerinde i-Lasik, Lasek / PRK / No Touch Lazer, Argon Lazer, Yag Lazer ve SLT bulunmaktadır.

Lasik Lazer Nedir?

İlasik göz kusurlarının tedavisinde kullanılan lazer göz cerrahi işlemidir. Komplikasyon riskleri çok daha az olan bu yöntem gözlük ya da kontakt lens kullanımını istemeyen hastalar için en pratik tedavi yöntemidir. Miyopi, astigmatizm, hipermetropi gibi oldukça yaygın şekilde görülen görme kusurlarının tedavisi için yararlanılan bıçaksız bir tedavi yöntemidir.

i-LASIK tedavisi kısa bir iyileşme süresi olduğu için son derece cazip gelir. Bu işlem sırasında cerrah, kornea üzerinde flep yani bir kapak oluşturmak için lazer kullanır. Yine lazer desteği alarak korneanın şeklinin değiştirilmesi sağlanır ve görüş düzeltilir.

Dünya genelinde ortalama olarak %80 kadar insanda kırma kusuru bulunur. Gelişen teknoloji ile birlkte birçok insanda bulunan kırma kusurları tedavisinde en güvenilir sonuçları ortaya çıkaran lazer tedavilerinden yararlanılmaktadır. Refraktif cerrahi yöntemi 1980’lerden bu yana kullanılmaktadır. Bu tedavinin en önemli amacı kişilerin yaşam kalitesini yükseltmek ve daha yüksek konforda bir hayat sürmektir. Günümüzde kırma kusurları tedavisi için dünya genelinde i-LASIK yönteminden yararlanılmaktadır. Bu tedavi yöntemi tamamen kişiye özeldir. Muayene ve tetkikler de hastanın göz yapısına uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

Lasik Göz Lazer Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göz lazer ameliyatları arasında en popüler ve yaygın yöntemlerden biri olan Lasik (Laser-Assisted in Situ Keratomileusis), miyop, hipermetrop ve astigmat gibi görme bozukluklarını düzeltmede oldukça etkili sonuçlar sunar. Ameliyatın temel prensibi, korneanın yeniden şekillendirilerek gözdeki kırma kusurunun giderilmesidir. Peki, Lasik göz lazer ameliyatı adım adım nasıl yapılır?

lasik göz ameliyatı nasıl yapılır

LASEK / PRK / No Touch Lazer Nedir?

LASEK ya da PRK teknikleri klasik lazer tedavisi olarak bilinmektedir. Son 25 yıldır kullanılan b tedaviler uzun yıllar içerisinde son derece başarılı sonuçlar alınabilecek noktaya gelmiştir. Bundan dolayı gözde oluşan kusurların giderilmesinde LASEK ve PRK gibi lazer tedavilerine başvurulmaktadır.

Gözde kırma gücünün normalden daha fazla olması durumu miyopi olarak isimlendirilirken, hipermetropi gözün kırma gücünün normalden daha az olması şeklinde oluşan bir göz kusurudur. Bunun yanında astigmatizma ise bu anlatılan kusurların ya da ikisinin göz kadranlarında eşit olarak görülmemesi ve farklı değerlerde ortaya çıkışını ifade etmektedir. Bu kusurların her biri kişilerde görme keskinliğinin azalmasına neden olur. Aynı zamanda görüş kalitesini düşüren rahatsızlıklardır. Ancak tedavileri lazer teknolojileri ile mümkündür.

prk tr

Gözlük ve Lenslerinizden Göz Lazer Ameliyatı İle Kurtulun

Göz lazer ameliyatları, uzun yıllardır gözlük veya kontakt lens kullanımına bağlı olan kişilerin günlük hayatta daha özgür ve konforlu bir yaşam sürmelerine yardımcı olur. Miyop, astigmat ya da hipermetrop gibi görme bozukluklarını düzeltmede etkili olan bu yöntemler, kişiye özel planlanır ve yüksek başarı oranlarıyla dikkat çeker.

Modern teknolojiye sahip lazer cihazları ve uzman cerrahların deneyimi sayesinde, iyileşme süresi hızlı ve ağrısız şekilde gerçekleşir.Böylece, gözlük veya lens kullanımına son vererek net bir görüşe kavuşmak mümkün olur. Hayat kalitesini artırmak isteyenler için göz lazer ameliyatı, hem güvenilir hem de son derece pratik bir seçenek sunar.

Kontakt Lens

Lasik ve PRK Arasındaki Farklar Nedir?

Göz lazer ameliyatları, görme kusurlarını (miyop, hipermetrop, astigmat gibi) düzeltmede etkili olan ve büyük oranda gözlük veya kontakt lens kullanımını sona erdiren yöntemlerdir. Bu ameliyatlar farklı tekniklerle uygulanabilir ve en yaygın iki yöntem Lasik ve PRK (Photorefractive Keratectomy) teknikleridir. Her iki yöntemin de amacı benzer olsa da uygulama şekilleri, iyileşme süreleri ve hasta konforu açısından bazı belirgin farklar barındırır. Aşağıdaki görselde, iLasik ve PRK yöntemleri hakkında bilmeniz gereken temel farklılıkları bulabilirsiniz.

lasik ve prk arasındaki farklar

Argon Lazer

Argon lazer mavi-yeşil dalga boyunda özellikle retina hastalıklarının tedavisinde göz doktorlarının tercih ettiği bir teknolojidir. Tedavi sırasında lazer ışınları gözün belirli bir kısmına odaklanıp ısı etkisi ile bu bölgedeki hücrelerin tedavi edilmesini sağlar. Argon lazer tedavisi sayesinde çevre dokulara zarar vermeden çok hassas bir şekilde işlem yapmak mümkündür.

YAG Lazer

YAG lazer tedavisi, çeşitli görme problemlerinin tedavisinde sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Bunlardan en sık kullanılma nedeni önceden katarakt ameliyatı geçirmiş kişilerde zamanla arka kapsülde meydana gelebilen matlaşmanın tedavi edilmesidir. Katarakt ameliyatı sırasında kataraktlı lensiniz alındıktan sonra yerine takılacak olan lensiniz kapsül dediğimiz ince bir zar içine yerleştirilir.

Merceğin yerinde durmasını sağlayan bu ince zar tabakasının zamanla kalınlaşması veya beyazlaşması yapısal olarak her gözde meydana gelebilir. Bu doğal bir süreç olup, ameliyat sırasında meydana gelen bir komplikasyon ile ilgili değildir. YAG Lazer Tedavisi bu sürecin neden olduğu bulanıklığı gidermek için kullanılır. İşlem sırasında göz doktoru göz içindeki bulanıklığı oluşturan bulutlu kısımları lazer ışığıyla temizler ve tedavi saniyeler içinde tamamlanır. Bu sayede hastanın görüşü tekrar netleşir. İşlemin iyileşme süreci kısa ve komplikasyon riski çok düşüktür.

Göz Tansiyonunda Lazer Tedavisi (SLT)

Göz tansiyonunun tedavisi için geliştirilen farklı yöntemler bulunmaktadır. Bunlardan biri de SLT Tedavisi olarak bilinen bir lazerle tedavi yöntemdir. Göz tansiyonu, göz içindeki sıvının normalden yüksek bir basınca sahip olması durumudur. Bu durum, optik siniri etkileyerek görme kaybına neden olabilir. SLT tedavisi, göz içindeki sıvının drenajını artırarak göz tansiyonunu düşürmeyi amaçlar.

Çok etkili ve oldukça güvenli olan bu yöntem ile hastanın yüksek olan göz içi basıncı %30’a kadar düşürülebilir. İşlem dakikalar içinde tamamlanır ve etkisini kısa sürede göstermeye başlar.

Göz Lazer Ameliyat Fiyatları 2025

Göz lazer tedavi fiyatı altta yatan nedene ve yapılacak operasyona bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Uzman göz doktorumuzun detaylı muayene sonucuna bağlı oluşturacağı tedavi planı kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Göz lazer ameliyatı 2025 fiyat listesinin olduğu yazımızı okumak için lütfen tıklayınız.

Yukarıda yazılanlar bilgilendirme amaçlıdır. Eğer tıbbi bir endişeniz veya sorunuz varsa lütfen göz doktorlarımızdan randevu alınız.

Tedavi Hakkında
Operasyon Süresi 10 Dakika
İyileşme Süresi 1 Gün
Anestezi Tipi Topikal Göz Damlası
Sık Sorulan Sorular

Göz lazer tedavisi, kornea (gözün saydam tabakası) üzerine lazer ışınları uygulayarak gözdeki kırma kusurlarını düzeltmeye yönelik yapılan cerrahi bir işlemdir. Miyop, astigmatizma ve hipermetrop gibi görme sorunlarını tedavi etmek için kullanılır.

i-LASIK, göz kusurlarını tedavi etmek için kullanılan bıçaksız bir lazer cerrahi işlemidir. Lazerle kornea üzerinde flep (kapak) oluşturulup, korneanın şekli değiştirilerek görme düzeltilir. Bu işlem kısa bir iyileşme süresi sunar.

LASEK ve PRK, geleneksel lazer tedavi yöntemlerindendir. PRK, doğrudan korneanın yüzeyine lazer uygulanırken, LASEK'te korneanın üst tabakası lazerle şekillendirilmeden önce inceltilir. Her iki yöntem de miyop, hipermetrop ve astigmatizma tedavisinde kullanılır.

Lazer tedavisi gözün damarsız bir dokusu olan korneaya yapıldığı için kanamalı bir ameliyat değildir. Lazer tedavisi damla anestezisi altında yapılan ağrısız ve acısız bir göz ameliyatıdır.

Intralase-LASIK ve LASIK gibi ilk aşamada korneada kapakçık (flap) oluşturularak yapılan lazer ameliyatlarının sonrasında 6 saat kadar batma ve sulanma olabilir. LASEK, PRK gibi göz yüzeyinin soyulması sonrasında yapılan lazerden sonra 2-3 gün ağrı çekilebilir. LASEK,PRK operasyonlarından sonra bu ağrının az hissedilmesi için lazer sonrasında göze koruyucu kontakt lens uygulanır.

Lazer tedavisi, miyop ve hipermetrop ile birlikte astigmatı da ortadan kaldırmak için yapılır.

Genellikle ertesi gün işe gidilebilir. İlaçlarınızı doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde düzenli kullanmanız ameliyatın kendisi kadar önemlidir. Güneş ışınları rahatsız edebileceğinden güneş gözlüğü takmanızı öneririz. Yürüyüş yapmak, bisiklete binmek, aerobik yapmak gibi tüm spor ve sosyal faaliyetlerinizi yapabilirsiniz. Uçağa binebilirsiniz. Fakat enfeksiyondan korunmak için yaklaşık 20 gün boyunca havuza veya denize girilmemelidir. Birinci aydan sonra arzu ederseniz, kozmetik amaçlı renkli lensleri kullanmaya başlayabilirsiniz.

2025 yılı göz lazer ameliyatı ücreti, operasyon öncesi, sonrası doktor muayenesi ve yapılacak tetkikler dahil 32.000 TL'den başlamaktadır.

Lazer ameliyatı gelecekte olacağınız herhangi biz göz tedavisine engel değildir.

Sert kontakt lens kullanan hastaların 3 hafta, yumuşak kontakt lens kullananların ise 1 hafta önceden lens kullanımını bırakması gerekir. Çalışanların ameliyat günü ve ertesi günü olmak üzere 2 gün izin alması gerekir. Lasik ameliyatı günü size verilen randevu saatinizde geliniz. Lasik işlemi 2 göz için ortalama 5-15 dakika sürmektedir. Ameliyat günü rahat kıyafetler giyilmesini öneriyoruz. Aynı zamanda makyaj yapılmaması gerekmektedir.

Lazer operasyonları kişinin göz yapısına ve numaralarına göre belirlenir. Lazer öncesi yapılan tetkikler sonucunda lazere uygun bulunan kişiler, göz yapılarının en uygun olduğu ve yüksek başarı sağlayacak lazer tedavi yöntemleri ile tedavi edilir.

Gözlük ihtiyacı hisseden ve gözlük kullanmak istemeyen her numaraya, göz yapısı uygunsa lazer yapılabilir.

Hastaların büyük bir çoğunluğu lazer uygulaması sonrasında gözlük kullanmadan günlük aktivitelerini gerçekleştirebilmektedir. 0,5 ve altındaki numaralar gözlük kullanımını gerektirmeyen değerlerdir. Lazer tedavisi sonrasında bu aralıkta bir görme kusurunun kalması başarılı olarak algılanır.

10-15 yıl sonra -0.50 veya -0.75 civarı yeni derece oluşumu izlenebilir. Ancak eski yüksek numaralar geri gelmez.
BİZİ ARAYIN HIZLI RANDEVU WHATSAPP