Göz Hastalıkları
En sık görülen göz hastalıkları arasında miyopi, hipermetropi, astigmatizma, katarakt, glokom ve retina hastalıkları bulunur. Bu hastalıklar, gözlerin görme yeteneğini etkileyebilir ve tedavi edilmezlerse ciddi sonuçlara yol açabilirler. Düzenli göz muayeneleri ve erken teşhis önemlidir.
Miyop Ve Hipermetrop
Miyop ve hipermetrop gözün ışığı düzgün bir şekilde odaklayamamasından kaynaklanan refraktif hatalardır.Miyop, gözün uzak mesafelerdeki nesneleri bulanık görmesine neden olurken, hipermetrop ise yakın mesafelerdeki nesnelerin net görülmesini zorlaştırır. Her iki durum da gözün kırıcı gücündeki dengesizliklerden kaynaklanmaktadır. Bu yazıda, bu iki yaygın görme bozukluğu arasındaki farklara, teşhis yöntemlerine ve belirtilerine detaylı bir şekilde bakacağız.
Miyop Ve Hipermetrop ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Astigmat
Astigmat, gözün korneasının ya da lensinin düzgün bir şekilde kavislenmemesi sonucu ortaya çıkan ve görme bozukluğuna neden olan bir durumdur. Bu bozukluk, ışığın retina üzerine düzgün bir şekilde odaklanmamasına yol açar, bu da görüntülerin bulanık ya da çarpık görünmesine sebep olur.
Astigmat ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Şaşılık
Şaşılık Her iki gözün aynı yöne bakmaması ve paralel hareket edememe durumudur. Bir göz düz bakarken diğer göz içe, dışa, yukarı ya veya aşağıya doğru kayabilir. Bu durum gözlerin uyumlu çalışamadığı bir durumu ifade eder ve şaşılık olarak adlandırılır. Şaşılık, genellikle doğuştan gelir ancak sonradan da gelişebilir.
Şaşılık ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Renk Körlüğü
Renk Körlüğü retinanın, gözün ışığı algılayan tabakasının, renkleri algılayan özel pigmentlerden yoksun olması veya yeterince pigment içermemesi durumudur. Çeşitli renklerin veya renk tonlarının ayırt edilememesine neden olur.
Renk Körlüğü ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Presbiyopi
Presbiyopi, halk arasında yaşa bağlı görme bozukluğu veya yakını görememe olarak da bilinen, yaşla birlikte göz merceğinin esnekliğini kaybetmesi ve yakın görmeyi zorlaştırması sonucu ortaya çıkan bir göz hastalığıdır. Presbiyopi hastalığı genellikle 40’lı yaşlardan sonra görülmeye başlar.
Presbiyopi ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Glokom (Göz Tansiyonu)
Glokom (Göz Tansiyonu), göz içi basıncının kronik olarak yüksek seyretmesi sonucu görme sinirinin hasar görmesi nedeniyle görme yetisinin kaybına neden olabilecek ciddi bir hastalıktır. Glokomun en sık görülen türü, uzun ve sinsi seyreden açık açılı glokomdur. Açık açılı glokom, tüm glokomluların % 85 ile % 90'ını oluşturur. Hastanın göz tansiyonu aniden çok yüksek seviyelere çıkarak şiddetli göz ağrısı, baş ağrısı, kusma, bulantı ve aşırı kırmızı göze yol açar. Bu tablo acil ve çok şiddetli bir tablodur. Göz doktorları tarafından tanınması kolaydır.
Glokom (Göz Tansiyonu) ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Göz Kuruluğu Tedavisi
Göz kuruluğu, günümüzde oldukça yaygın görülen ve günlük hayatımızı olumsuz etkileyebilen bir sorundur. Gözlerde yanma, batma, kaşıntı, kızarıklık, bulanık görme ve göz yorgunluğu gibi belirtilerle kendini gösteren bu durum, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.
Göz Kuruluğu Tedavisi ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Gözde Uçuşmalar Ve Vitreolizis
Gözde Uçuşmalar Ve Vitreolizis gözlerimizi açtığımızda berrak ve net bir dünya görmeyi bekleriz. Fakat bazen görüşümüzü engelleyen ve can sıkıcı uçuşan cisimler belirebilir. Özellikle bu durum, gözde uçuşma olarak bilinir ve vitreolizis tedavisi ile çözüme kavuşabilir.
Gözde Uçuşmalar Ve Vitreolizis ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Üveit Tedavisi
Üveit, gözün orta tabakasını oluşturan uvea tabakasının iltihaplanmasıdır. Uvea tabakası, iris, siliyer cisim ve koroidden oluşur. Özellikle bu iltihap, göz ağrısı, kızarıklık, bulanık görme ve ışığa hassasiyet gibi çeşitli belirtilere neden olabilir.
Üveit Tedavisi ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Alerjik Konjonktivit
Alerjik Konjonktivit, halk arasında göz alerjisi olarak da bilinen ve gözün beyaz kısmını (konjonktiva) ve kapaklarının içini saran zarı etkileyen yaygın bir göz hastalığıdır. Gözlerde kaşıntı, kızarıklık, sulanma ve yanma gibi belirtilere neden olur.
Alerjik Konjonktivit ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Gözyaşı Yolları Hastalıkları
Gözyaşı yolları, gözlerimizi nemli ve sağlıklı tutmak için gözyaşlarını üreten, depolayan ve dağıtan karmaşık bir organ sistemidir. Gözyaşı kanalları, gözyaşı kesesi ve gözkapağı gibi çeşitli bileşenlerden oluşmaktadır. Özellikle bu sistemdeki herhangi bir sorun, gözyaşı yolları hastalıklarına yol açabilmektedir.
Gözyaşı Yolları Hastalıkları ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Nörovizyon
Nörovizyon
Nörovizyon ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Göz Titremesi (Nistagmus)
Göz titremesi ya da Nistagmus gözün istemsiz şekilde hareket etmesi durumudur. Doğuştan ortaya çıkabilmektedir ve bebeklik dönemi ve sonrasında da görülebilmektedir. Nistagmus tek bir nedene bağlı olarak ortaya çıkan bir durum değildir ve farklı nedenleri olabilmektedir.
Göz Titremesi (Nistagmus) ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Göz Seğirmesi
Göz Seğirmesi tanım olarak kasların çeşitli nedenlerden ötürü ani ve istemsiz bir şekilde, tekrarlayan hareketler ile kasılmasıdır. Bu aynı zamanda göz atması ya da göz seyirmesi olarak da bilinmektedir. Tıp dilinde ise miyokimi olarak adlandırılmaktadır.
Göz Seğirmesi ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Göz Tembelliği
Göz tembelliği gözde veya göz sinirinde herhangi bir yapısal bozukluk olmaksızın, bir gözün normal sınırlara göre veya diğer göze göre daha düşük görme kapasitesine sahip olması durumudur. Görme doğumdan itibaren kazanılan bir duyudur. Beyin geliştikçe, görme yeteneği de gelişmekte olup daha detaylı görme öğrenilmektedir.
Göz Tembelliği ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Gece Körlüğü
Gece Körlüğü gözün karanlık ortamlara uyum sağlayamamasından ötürü kendini göstermektedir. Normalde sağlıklı bir insanda loş ışığa geçişte gözler de hızlı bir uyum sağlamaktadır. Bu durumda ise görme yetisi zayıf ışık ya da karanlıkta yeterli seviyede görememe yönünde etkilese de tam körlüğe yol açmamaktadır.
Gece Körlüğü ile ilgili yazımız için tıklayınız.
Göz Hastalıkları Tedavi Tedavi Fiyatı Ne Kadar?
Göz hastalıkları tedavi fiyatı altta yatan nedene ve yapılacak operasyona bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Uzman göz doktorumuzun detaylı muayene sonucunda lense bağlı oluşturacağı tedavi planı kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.
Randevu ve fiyat bilgisi almak için lütfen tıklayınız.Yukarıda yazılanlar bilgilendirme amaçlıdır. Eğer tıbbi bir endişeniz veya sorunuz varsa lütfen göz doktorlarımızdan randevu alınız.